Fietsdragers met framebevesting

Spinder fietsdrager met framebevestigingBij een fietsdrager met framebevestiging staat de fiets net als bij een fietsdrager met crankbevestiging in wielgoten die de wielen met verstelbare riempjes vastklemmen. De fiets zelf wordt bij een framebevestiging met een klem op het frame of zadelbuis vastgezet. De wielgootjes kunnen eventueel worden verwisseld met extra brede versies voor fietsen met dikke banden.

Fietsdragers met framebevestiging zijn er voor het vervoeren van 1, 2, 3 of 4 fietsen en passen op vrijwel iedere trekhaak. Er zijn kantelbare en niet kantelbare versies. Bij de kantelbare fietsendrager is de achterbak van de auto nog benaderbaar.

Voordelen fietsdrager met framebevestiging

Nadelen fietsdrager met framebevestiging

Aantal fietsen

Het aantal fietsen dat te vervoeren valt met een met framebevestiging uitgevoerde fietsdrager ligt tussen 1 en 4. Er moet met meerdere fietsen rekening gehouden worden met de maximale kogeldruk van de trekhaak (veelal tussen de 50 en 75 kg). Het totale gewicht van de fietsdrager inclusief fietsen mag deze niet overschrijden.

Merken fietsdrager met framebevestiging

Bekende fietsdrager merken die o.a. fietsdragers met framebevestiging leveren zijn Spinder, Thule, Hawk, Mulpro en Uebler.